måndag 31 oktober 2011

RECEPT

Texas No Bean Chili.

Fräs finhackad lök, paprika, vitlök, chili, bacon, oregano, timjan, ajvar och högrev. Tillsätt lättöl och köttbuljong låt småputtra i ca 3-4 timmar, under lock. Mosa lite med en gaffel och fördela köttet. Tillsätt ev mer chilisås och smaka av med salt och peppar.

Här användes ca:
  • 1kg högrev (skuret i mindre bitar)
  • ca 1 liter lättöl eller porter
  • 140 g bacon
  • 2 köttbuljongtärningar
Nedanstående ingredienser kan man öka eller minska efter smak. Men jag valde att följa detta.
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlök ,
  • chili - 2 st spansk peppar. Röd
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk ajvar
  • Ev mer chilisås eller sambal oelek. (Jag använde ej det)
Lycka Till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar